3 syytä, miksi kattojen ilmanvaihto on tärkeä

jakaminen on välittämistä!

Twiitti

Jaa

3
Nasta

Jaa

Posti

Katon tuuletus voi olla osa kattoa, mutta sillä on myös merkittävä rooli kodin kattojärjestelmässä. Hyvä tuuletusjärjestelmä liikuttaa ilmaa, työntäen ulos ja vetämällä kuumaa ja kylmään ilmaa ullakon läpi. Tämä auttaa poistamaan kosteuden ullakolle, kun taas se voi johtaa kosteus- ja vesivahinkoongelmiin.

Oikea katon tuuletus on monimutkainen järjestelmä, joka vaatii oikean tilan, suunnittelun ja asettelun. Vaikka sinulla olisi ilmanvaihto, jos se ei ole toimiva, kotisi kärsii silti samoista ongelmista kuin järjestelmän olemassaololla. Kun kyse on oikeasta kattotutkinnasta, on tärkeää ymmärtää sen välttämättömyys ja miten se kaikki toimii.

Kuinka kattojen tuuletus toimii?

Vaikka ilmanvaihtosi osat voivat olla näkyvissä katolta, itse tuuletusaukot on asennettu katon ylä- että alaosaan räystäiden alle soffitia pitkin. Kuuman ilman noustessa se jää loukkuun ullakolle. Kun tämä lämmin ilma sekoittuu kylmän ullakkoilman kanssa, ilma tiivistyy ja luo kostean ympäristön. Ellei kuivata, tämä kutsuu homeen kasvua, mikä voi vahingoittaa kattorakennetta tai johtaa vakaviin terveysongelmiin. Kylmemmässä ilmastossa tämä kosteus voi jäätyä ja pakastaen ullakolla. Jatkuvan jäätymisen ja sulamisen myötä se aiheuttaa jotain, joka tunnetaan nimellä Attic Rain. Tämä lisää vain potentiaalista hometta ja hometta -riskiä yhdessä muiden vesivahinkoongelmien kanssa.

Jos ullakon eristys märkä, se menettää R-arvonsa, mikä johtaa vähemmän energiatehokkaan kodin ja paljon suurempiin laskuihin. Toinen riski on, että ullakon loukkuun jäänyt lämpö toimii uunina kattoa vasten, leipomme lähinnä vyöruusu. Se saa heidät ikääntymään paljon nopeammin ja lyhentäen huomattavasti heidän elinajansa.

Asenna asianmukainen ullakko ilmanvaihto antaaksesi keinot kuumasta ilmalle paeta ja tuoretta, kylmää ilmaa liikkumiseksi. Tämä vaihto ja liikkuminen auttavat pitämään ullakolla hämmästyttävää ja kuivana ympäri vuoden ja kotisi turvassa. Talvi on erityisen tärkeä asianmukaiselle tuuletukselle, koska se auttaa estämään jääpatoja, mikä voi edelleen vaarantaa katon ja kodin turvallisuuden. Sekä imu että pakokaasuaukot ovat välttämättömiä ilmanvaihtoon ja ilmavirtaan ja tarjoavat yhdessä täydellisen tasapainon.

Imuaukot ja pakokaasuaukot

Saanen tuuletusaukot sijaitsevat katolla alhaisemmalla tavalla, yleensä räystäiden alla olevien räystäiden alla. Täällä he voivat tehokkaasti piirtää kylmään ilmaan. Pakokaasujen tuuletusaukot sijaitsevat kuitenkin korkeammalla katolla, jotta ullakolla on loukkuun jäänyt lämpö tai kosteus. Nämä näyttävät pieniltä tornilta, jotka on korotettu katon yläpuolelle. Yleisellä pakokaasu-tuuletusaukossa on virkotyyppinen sylinteri, joka pyörii, kun ilma liikkuu sen läpi. Yhdessä nämä tuuletusaukot sallivat tarvittavan ilman virtauksen katon läpi.

Jokaiselle tuuletustyypille on useita vaihtoehtoja, mutta oikean aukkojen oikea yhdistelmä ja tasapaino ovat avainasemassa. Esimerkiksi soffit -tuuletusaukot ja harjanteen tuuletusaukot yhdistetään yleensä yhdessä erittäin tehokkaan ilmanvaihdon saavuttamiseksi. Soffit -tuuletusaukot ovat eräänlainen soffit -asennettu imu -tuuletusaukko, jolloin ne voivat piirtää kylmään ilmassa vaarantamatta kosteuden kertymistä talvella. Ridge -tuuletusaukot on asennettu katon harjanteeseen ja toimivat pakokaasujen tuuletusaukoina. Nämä tuuletusaukot parivat parhaiten soffit -tuuletusaukkojen kanssa, koska molemmat tarjoavat pienen näkyvyyden, mutta erittäin korkean tehokkuuden. Ridge -tuuletusaukot vapauttavat myös ilmaa tasaisesti, mikä auttaa estämään kylmien pisteiden kehitystä kodissasi.

Oikean saannin ja pakokaasuaukkojen valitseminen
Kotisi oikea tuuletusaukko vaihtelee katon ja ullakon ilmaston ja tyylin mukaan. Harjanteen tuuletusaukot ovat melkein näkymättömiä asennettuna, kun taas muut pakokaasuaukot ovat näkyvissä katon ulkopinnassa. Saanen tuuletusaukot ovat tyypillisesti paljon vaikeampaa nähdä, koska ne istuvat räystäiden alla joko soffitissa tai fasciassa. Saatavana on useita erilaisia tuuletusaalisia tyylejä, kuten koristeellinen kupoli, voima -aukot tai tuuliturbiinit. Sen lisäksi, että pelkästään tyylin valitseminen, toinen tärkeä osa oikeaa ullakkoilmanvaihtoa tarkoittaa optimoidun suunnittelun ilmansiirtoa varten.

Eristysurakoitsija on yleensä se, joka voi ehdottaa ja asentaa tuuletusaukkoja katollesi. He tekevät tämän osana ullakkoeristyksen päivitystä. He voivat antaa suosituksen tuuletukselle, joka toimii parhaiten ilmastosi ja talosi hyväksi.

Kuinka paljon tarvitset?

Tärkeä tekijä asianmukaisessa ilmanvaihdossa on varmistaa, että sinulla on tarpeeksi katon ja talojen tarpeiden tyydyttämistä. Tuuletuksen puute ei koske katon paitsi, mutta se voi myös vaarantaa ullakkoeristyksen ja LVI-järjestelmän R-arvon. Jos lämpö ei pääse pakenemaan, AC: n on työskenneltävä kovemmin kuin se tarvitsee, yrittäen hämmästyttää taloa. Työskentelyn sijasta se kuitenkin jatkaa kosteuden ja mahdollisten vaurioiden muodostumista. Ajan myötä osat polttavat itsensä, mikä johtaa kalliisiin korvauksiin tai korjauksiin.

1/300 -ohje
Hyvä nyrkkisääntö noudattaa on aina yhtä suuri määrä imuaukkoja ja pakokaasuaukkoja tai1/300. 300 viittaa suljetun ullakkotilan määrään, joten jokaisen 300 neliömetrin jokaisen neliöjalkaa omistaa ilmanvaihtoa varten. Mittaa kodissasi ullakkopohjaaseman määrä ja jaa se sitten 300: lla. Tämä luku antaa tarvittavan ilmanvaihtotilan määrän ja jaa sitten numero uudelleen. Se kertoo sinulle tasaisen määrän saannin ja pakokaasuaukkoja kodin tarpeisiin.

Se on loistava menetelmä arvioidaksesi mitä tarvitset, mutta ei koskaan läpäise ammattilaisen lisättyä taitoa. He käsittelevät kaikki mittaukset varmistaakseen, että kattotutkusi on optimoitu ja räätälöity kodillesi. Ne auttavat myös ehdottamaan oikeaa tuuletusaukkojen tyyliä ja oikeaa mallia vastaamaan. Kukaan koko ei sovi kaikkiin, joten työskentele kattourakoitsijan kanssa löytääksesi kotiisi oikean valinnan. Kun olet tehnyt, voit aloittaa nauttimisen kattotutkimuksen monista eduista.

1. Säästät rahaa

Oikea ullakko ilmanvaihto ei vain säästä rahaa asetetun kuukauden aikana; Se tarjoaa ympäri vuoden säästöt. Sen lisäksi, että katosi pitää huippukunnossa, se auttaa myös LVI -järjestelmääsi. Ylimääräisen lämmön poistaminen kesällä auttaa rajoittamaan, kuinka tyypillisesti sinun tarvitsee suorittaa vaihtovirta, varmistaen pidemmän elinajan. Jatkuva ilmavirta tarkoittaa myös, että kodin lämpötila pysyy tasaisena, ilman kylmien täplien taskuja. Talvella uunisi ei tarvitse työskennellä niin kovasti lämmittääksesi taloa, joka näyttää jatkuvasti vaihtelevan huoneiden välillä. Ympäri vuoden kotisi pysyy mukavina ja energialaskut alhaisina, riippumatta siitä, mikä lämpötila on ulkona.

Jos katosi kehittää kosteusongelmia, saatat joutua tekemään korjauksia. Eristyksen, palkkien, palkkien ja muiden ullakkojen komponenttien korvaaminen on kallista. Säästä rahaa tällä ennaltaehkäisevällä huoltotoimenpiteellä ja varmista, että katosi tuuletus toimii oikein.

2. Katosi kestää kauemmin

Jos juuri sait katosi uudelleen, viimeinen asia, jonka haluat nähdä, on, että se epäonnistuu jo vuosia ennen aikaa. Esimerkiksi asfalttikatot tai seetrivahviset voivat kestää helposti 15-20 vuotta. Ilman asianmukaista ilmanvaihtoa tämä voi kuitenkin pudota melko vähän, kun ennenaikaiset vauriot heikkenevät katostasi. Katon tuuletus auttaa pidemmällä elinaikalla estämällä ylikuumenemisen kesällä ja jäädön kertymisissä talvella.

Jos aiot tehdä uudelleen katto, keskustele kattourakoitsijan kanssa ilmanvaihtojärjestelmästäsi. Voi olla, että osa prosessista voi sisältää ilmanvaihdon parantamisen varmistaaksesi, että katollasi on pitkä, terveellinen elinikä. Vaikka et tarvitse uutta kattoa, soita silti ammattilaiselle, kuten katto- tai eristysurakoitsijalle, tarkastaaksesi järjestelmäsi. Et voi mennä pieleen tarkastuksella, varsinkin jos se paljastaa enemmän tapoja parantaa kotiasi edelleen.

3. Parempi ilmanlaatu ja energiatehokkuus

Ilmatiivis koti on erinomainen energiatehokkuuteen, mutta ei niin loistava ilmanlaatu. Ilman raikasta ilmaa hengität jatkuvasti kierrätettyä ilmaa. Toinen ullakkoilmanvaihdon hyöty on se, että se auttaa parantamaan sisäilman laatua ja alentamaan epäpuhtauksia. Huono ilmanlaatu voi pahentaa oireita ihmisille, joilla on astma tai allergioita. Jos home kehittyy ja jää huomaamatta, itiöt voivat aiheuttaa vakavia hengitysvaikeuksia. Oikealla tuuletuksella se kuitenkin auttaa varmistamaan, että näitä ongelmia ja riskejä ei tapahdu. Ilman jatkuva ilmakierros tarjoaa puhdasta ja terveellistä ilmaa poistaen talosta ylimääräisen lämmön, pölyn ja kosteuden.

Yhdistä ilmanvaihto muihin toimenpiteisiin varmistaaksesi, että ilmanlaatu saa kaksinkertaisesti puhdistusetuihin. Vältä tupakointia sisätiloissa, hallita kosteustasoa ja lisää ilmansuodatusta puhdasta ja terveellistä sisäilmaa tarjoamaan. Sijoita myös LVI- ja kanavajärjestelmiesi vuosittaiseen ammatilliseen ylläpitoon. Rutiininomainen huolto varmistaa, että kaikki sujuu sujuvasti ja että ilmakanavat ja suodattimet pysyvät tyhjinä. Tehokkaalla ullakkoratkaisulla ja LVI-järjestelmällä kodisi on energiatehokas voimalaitos. Nautit säästämästä näitä kuukausittaisia laskuja, kun kotisi pysyy puhtaana ja hämmästyttävää ympäri vuoden.

Katon tuuletuksen myyttit

Menetät lämpöä talvella: Suuri väärinkäsitys ilmanvaihdosta on, että se vähentää energiatehokkuutta talvella työntämällä kuumaa ilmaa. Riittämätön eristys ja vuodot voivat aiheuttaa lämpöhäviöitä, mutta ullakolla ei pitäisi olla ylimääräistä lämpöä. Jos on, se aiheuttaa katon lumen sulamisen ja sitten uudelleen, aiheuttaen jääpatoja ja siitä johtuvat ongelmat. Oikea ullakko ilmanvaihto auttaa tätä antamalla tälle ylimääräiselle lämmölle paikan paeta talvella. Uunin tulisi lämmittää haluamasi huoneet, jotka eivät toimi liian paljon lämmittämään ullakkoasi.

Tarvitset vain yhden tyyppisen tuuletusaineen: tasapaino on avainkomponentti, mikä tarkoittaa, että on oltava yhtäläisiä imu- ja poistoaukkoja, eikä vain yksi tai toinen. Vain siksi, että kodissasi on pakokaasuaukot, ei tarkoita, että tuuletus tulee olemaan tehokasta. Jotkut lämpöä saattavat löytää tiensä,Mutta suurimmaksi osaksi kuuma ilma pysyy loukkuun sisällä. Samoin vain imuaukkojen kanssa kylmä ilma voidaan piirtää, mutta jää jäätymään ullakolle. Ullakon tuuletuksen optimoimiseksi sekä imu- että pakoaukot hyötyvät ammatillisesta asennuksesta.

Tarvitset paljon tuuletusaukkoja: Enemmän ei myöskään ole parempaa katon ilmanvaihdon ja kodin suojaamisessa. Liian suuri tuuletus voi tosiasiallisesti asettaa katosi vaaraan joko myrskyjen aikana tai häiritsemällä ilmavirta. Ristiriitainen ilmavirta voi tapahtua, jos ilmavirrat ovat ristiriidassa ullakolla, yleensä siitä, että sillä on liian monta tuuletusaukkoa ja liian monta erityyppistä. Sen sijaan, että virtaisi saumattomasti ulos, ilma jää loukkuun ja kumoaa koko ilmanvaihdon pisteen.

Kun olet laskenut kuinka monta tuuletusaukkoa tarvitset, pidä kiinni malleista, jotka täydentävät toisiaan. Esimerkiksi soffit, harjanteet ja turbiinit toimivat hyvin ilmavirran optimoinnissa. Jos et ole varma siitä, mitä valita, keskustele kattourakoitsijan kanssa ammatillista ohjausta.

Kuinka havaita huono ilmanvaihto

Huonon ilmanvaihdon kiinnittäminen ennen kuin se kehittyy kalliiksi korjauksiksi, alkaa ennaltaehkäisevästä kunnossapidosta. Ylimääräinen lämpö ja kosteus kesällä ja talvella jäätä tai ullakkoa sadetta ovat merkkejä tai olemassa olevia ongelmia. Huolellisella kunnossapidolla ja asianmukaisella asennuksella nämä ongelmat voidaan kuitenkin välttää.

Kodin sisällä, jos huomaat ylimääräistä tiivistymistä ikkunoissa tai viipyvissä hajuissa, on todennäköistä, että tuuletuksesi ei toimi oikein. Samoin märkä eristys ei pysty toimimaan kunnolla ja sen seurauksena on paljon pienempi R-arvo. Jos huomaat kodin energiatehokkuudesta yhtäkkiä, tarkista ilmanvaihto ja eristys. Kuten useimmat kodin järjestelmät, kattotutkinta on ylläpidettävä sen pitämiseksi huippumuodossa. Ammattimainen asennus varmistaa, että järjestelmäsi on optimoitu ja suunniteltu parhaalla mahdollisella tavalla. Tämän lisäksi yhdistä sekä DIY -ylläpito että rutiininomaiset ammatilliset tarkistukset saadaksesi parhaat tulokset.

DIY -tuuletusaukon ylläpito
Tarkista DIY -hoidon varalta roskia, kuten likaa tai lehtiä tai jotain, joka voi estää pakoputken. Jos sinulla on soffit- tai fascia -tuuletusaukkoja, pidä soffit ja fascia puhtaana ja hyvin ylläpidettynä. Puhdista myös tuuletusaukot pitämään ne selkeinä ja tehokkaina piirtäessäsi ja työntämällä ilmaa. Kourujen pitäminen puhtaina ja selkeinä estää vettä varmuuskopioinnin ja vahingoittamasta kattoa tai soffitia ja fasciaa.

Ammattimainen tuuletusaukon ylläpito
DIY -hoidon lisäksi soita kattourakoitsijalle vuosittaisia tarkastuksia varten. Ammattilainen varmistaa, että mikään roskia tai potentiaalisia lohkoja ei vaikuta ilmanvaihtoon. Jos tuuletusaukko on vaihdettava, he käsittelevät sen sinulle. Osan ilmanvaihtotarkastuksen tulisi sisältää myös rutiininomainen kattotarkastus varmistaakseen, että se on myös huippumuoto. Mahdolliset löysät vyöruusu-, vilkkuvat tai roskien tukkeutumiset voivat vaikuttaa katon tuuletuksen tehokkuuteen. Ammattilainen puhdistaa myös tuuletusaukot varmistaaksesi, että sisällä ei ole pölyä tai lian muodostumista. Juuri ennen talvea ja sen jälkeen on paras aika tarkistaa katto ja tuuletusaukot. Tällä tavoin katosi on valmis talvisäälle, kun taas kevään tarkastus varmistaa sen valmiiksi kesäksi.

Löydä kunnostustuki sertifioitu kattoyritys kaupungistasi!

Remontfind -sertifioitu on symboli rehellisyydestä, jota vain luotettavimmat yritykset hallitsevat kodinsisustamisessa, palvelussa, ylläpidossa.

Alberta
Brittiläinen Kolumbia
Saskatchewan

Edmontonin katto
Kelownan katto
Regina -katto

Calgary -katto
Vancouverin katto
Saskatoonin katto

Victoria katto

Manitoba
Nova Scotia
Newfoundland

Winnipeg -katto
Halifax -katto
Pyhän Johanneksen katto

Ontario
Quebec
Uusi Brunswick

Toronton katto
Montrealin katto
Frederictonin katto

Barrie -katto
Quebecin kaupungin katto
Moncton -katto

Hamiltonin katto

Pyhä John Roofing

Keittiökatto

Lontoon katto

Jakaminen on välittämistä!

Twiitti

Jaa

3
Nasta

Jaa

Posti

Saatat pitää myös:

M: n merkitys

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *